Spring naar inhoud
  • Luchtfoto Drechtsteden


Terugblik Informatiedag Omgevingsvisie 30 november

Op zaterdag 30 november werd in het BeneVia muziekcentrum de informatiedag Omgevingsvisie gehouden. Dordrecht verandert de komende jaren. Dordrecht groeit en bloeit. De gemeente heeft ingezet om alle generaties te betrekken bij de nieuwe toekomstvisie.

Het doel van de informatiedag was het verzamelen van alle wensen, ambities en idee├źn van de Dordtenaar voor de toekomst van de stad. Waar gaan we huizen bouwen, waar is nog ruimte om energie op te wekken en hoe voorkomen we dat Dordrecht overstroomd?


Woningbouw

Bezoekers konden zelf laten zien waar woningen in de toekomst moeten komen. Op een grote stadskaart kon met gekleurde Fruitella's de ruimte in Dordrecht worden ingedeeld. Veel woningen zijn neergezet op de huidige woonboulevard. De polder is door veel mensen niet bebouwd met huizen.

Regenval

Aan de klimaattafel was te zien wat er kan gebeuren bij zware regenval als alles in Dordrecht is bestraat en geasfalteerd. Op de klimaattafel zijn huisjes en straten geplaatst. Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft laten zien hoe de stad blank kan komen te staan bij een flinke regenbui. Wanneer de bestrate tuinen worden vervangen voor meer groen is te zien dat het water steeds een stukje verder zakt.


Bekijk de reportage van de Informatiedag Omgevingsvisie op de website van RTV Dordrecht.


Overzicht Informatiedag Omgevingsvisie